Oszakai iskolások Guinness-rekord kísérlete—óriási zöldségkocsonyával

Az Oszaka prefektúrabeli Idzumiszano város államilag támogatott szakmunkásképzőjének diákjai a csúgokui (Japán délnyugati területe) rekordot akarták megdönteni.

A Guinness Rekordok Könyvében a zöldségkocsonya kategóriában ők alkottak eddig ugyanis a legnagyobbat: 3,34 tonnás lett a művük. Az oszakai diákok e csúcs megdöntését célul kitűzve 4 tonnás zöldségkocsonyát akartak létrehozni, de az alkotási folyamat közben elfogyott az egyik legfontosabb alapanyag, a nyílgyökér, így csak 2, 78 tonna lett. A nyílgyökeret (kanten) keményítőként használják a japán ételekben. A zöldségkocsonya így nem keményedett meg, és nem vette fel a várt alakot. Az ételhez 120 kg nyílgyökeret használtak fel és egy 650 literes rozsdamentes bográcsban főzték meg. Kora reggeltől éjszakáig tartott csak a főzés, aztán egy 2 méter széles és hosszú, másfél méter magas formába öntötték ki. Másnap délután szójalisztet hozzáadva tervezték megenni.

Kyodo

Related posts